Choď na obsah Choď na menu

BlackBerry Priv dostane Android 6.0

18. 4. 2016

stiahnut--5-.jpgNastavenie oprávnení aplikácií

Asi najvýznamnejšiou novinkou Androidu 6 Marshmallow je z môjho pohľadu možnosť upraviť práva jednotlivých aplikácií. Jednoducho im môžete zakázat jednotlivé prítupy k rôznym funkciám. Chcete zakázať. prístup aplikácie ku kontaktom? Nieje problém. Zakázat prístup k súborom? Nech sa páči. Zakážte kľudne všetko, ale potom vám asi večšina aplikácií nebude fungovať... :) 

Dôležité však je, že sa táto možnosť konečne vracia. Uživateľia BlackBerry sú odjakživa zvyknutý ,že môžu úplne ovládať prístup aplikácií k ich dátam a u Androidu tomu tak zatiaľ nebolo . Ak teda patríte medzi používateľov, ktorí majú nad svojím prístrojom radi kompletnú kontrolu , určite po updatu pokukujte .

Počas minulého týždňa nám na modeli PRIV by BlackBerry vyskočila informácie o dostupnom updatu uzavretej beta verzie operačného systému Android , do ktorej sa nám podarilo registrovať . Nová verzia Android 6 Marshmallow pre model PRIV prináša celý rad noviniek ako funkčných , ako aj v oblasti užívateľského prostredia . 

Aplikácia BlackBerry Preview BlackBerry pridalo do nového OS vlastnú aplikáciu s názvom BlackBerry Preview. Táto aplikácia je naozaj skvelá a myslím si , že mala byť v modeli PRIV už od začiatku ! V tejto aplikácii totiž nájdete kľúčové informácie , ktoré vám pomôžu zoznámiť sa s telefónom a objaviť jeho hlavné funkcie .

Aplikácia je rozdelená na niekoľko častí - Android , Klávesnice, Fotoaparát , Žite jednoducho, Zabezpečenie a Špecifikácie . V každej kategórii nájdete mnoho zaujímavých informácií v danom okruhu .BlackBerry vás tak ľahko zoznámi s novinkami v OS Android M , ukáže ako funguje klávesnice alebo aké funkcie ponúka fotoaparát . Dozviete sa tiež niečo o zabezpečení , aplikáciách ako je BlackBerry Hub . Zároveň sa v aplikácii BlackBerry Preview dozvedáme tiež zatiaľ nedostupné novinky . Napríklad fotoaparát prinesie plne manuálny režim , ktorý však zatiaľ nie je dostupný a príde najskôr s aktualizáciou aplikácie.Pre človeka , ktorý s modelom PRIV začína, je táto aplikácia skutočne veľmi užitočná .

Fotoaparát dokáže novo úplne stlmiť zvuky a v nastavení pribudli nové možnosti rozlíšenia a snímkovej frekvencie pre natáčanie videa - napríklad 4k video môžete natáčať rýchlosťou 30 alebo 24 sn , Full HD video potom na. 60, 30 a 24 sn/s.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.