Choď na obsah Choď na menu

Prečo o nás chcú vediet všetko?

15. 4. 2016

image.jpegAmerická softwarová spoločnosť Microsoft podala žalobu na Americkú vládu.        Vláda chce, aby im Microsoft poskytol elektronicke údaje o použivateloch a zakazuje, aby uživatelov o tom imformovali. Podla Microsoftu tak porušujú Americkú ústavu. 

Pričom Kanadská policia už od roku 2010 využíva nastroje, pomocou ktorých dokaže monitorovať bežné správy posielané vrámci platformy BlackBarry Messenger. 

 

Podobnú kauzu prednedávnom riešil aj s Apple a to len preto, lebo jeden z útočiacich teroristov vo Francúzsku mal pri sebe Apple Iphone 5c, z ktorého sa pomocou rozširovania dali zistiť informácie, ktore by "možno" pomohli teroristický útok odhaliť. Dá sa teda povedať že bezpečnostné zložky by následne išli "na istotu" a mohli by zasahovať ešte vopred. Apple však nechce mobilný telefon rozšifrovať, kedže by potom musel dať do rúk vlády klúč, ako rozšifrovať Iphone a skôr či neskôr by sa to dostalo aj na verejnosť. 

Naskytá sa otázka "Prečo?". Prečo to tak potrebujú? 

Je možné že zčasti je to aj kôli predpovedaniu teroristických útokov. Kvôli čomu dalšiemu, to už nechám na vašu fantáziu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Marián - AZ

15. 4. 2016 21:20

Mali by sme sa pridať všetci, lebo nás monitorujú všetkých kedy chcú a ako chcú.