Choď na obsah Choď na menu

Samsung Galaxy NOTE 7

Galaxy Note 7Samsung Galaxy Note 7

Po týždňoch čakania a špekulácií konečne oficiálne , Samsung pred nedávnom predstavil novú vlajkovú loď radu Note , model Galaxy Note 7. Ten ponúkne špičkový QHD Super AMOLED displej , USB - C , výkonný procesor Exynos a 12Mpx fotoaparát . Nechýba čítačka odtlačkov prstov , senzor tepovej frekvencie a multifunkčné stylus S Pen , ktorý modely z radu Note odlišuje od konkurencie .


Samsung v modelovom línii preskočil šestku a po modeli Note 5 prichádza rovno sedmička . To preto , aby označenie radu Note korešpondovalo s vlajkovými loďami Galaxy S. A na rozdiel od predchodcu sa novinky opäť oficiálne dočkáme aj na Slovensku . Po dizajnovej stránke model Galaxy Note 7 napĺňa rysy predchádzajúcich modelov , niektoré detaily sa však zmenili . Tak napríklad ide o obojstranne zakrivený displej po vzore Galaxy S6 edge + , ktorý povyšuje dizajnovú líniu radu Note na novú úroveň . Rozmerovo sa model Note 7 zastavil na hodnotách 153,5 × 73,9 × 7,9 milimetrov , hmotnosť 169 gramov je potom zodpovedajúce spracovaniu a rozmerom .

Displej Samsungu Galaxy Note 7 je jedným z hlavných ťahákov . Uhlopriečka ponúkne pre rad Note typických 5,7 palcov , na tej sa rozprestiera panel z rozlíšením QHD . Technológia Super AMOLED zostala zachovaná , jemnosť 518 pixelov je jedným slovom špičková . Pri Note 7 poteší , že sa tu Samsung rozhodol pre obojstranne zakrivenú variantu, ktorá bude štandardom . Tento prvok je ako e
Ak sa zameriame na hardvér , opäť sa dočkáme toho najlepšieho . Nový Note 7 poháňa osemjadrový procesor Exynos ( 14 nm ) s taktom 2,3 , respektíve 1,6 GHz . Medzi sprievodnými funkciami nechýba NFC , LTE Cat 9/10/12 v závislosti na trhu a Bluetooth 4.2 LE . Samozrejme je k dispozícii aj podpora GPS , GLONASS a Beidou . Špičková je tiež senzorová výbava , kde sa ponúka barometer , gyroskop , Hallov senzor , proximity senzor a senzor okolitého svetla. Samozrejmosťou je prítomnosť čítačky odtlačkov prstov a senzoru tepovej frekvencie . Medzi úplnú novinku patrí Iris senzor , teda skener očnej sietnice . Ten doplní čítačku odtlačkov prstov čo sa zabezpečenia týka .
fektný, tak i nápomocný . O dostatočnú ochranu displeja sa postará odolné sklo Gorilla Glass 5 .

Novinka si od modelového radu S7 prepožičiava tiež Always On displej , ktorý umožní sledovanie času a zmeškaných udalostí na vypnutej obrazovke . Novinkou je tiež to , že sa dá na displej umiestňovať aj krátke poznámky pre neskoršiu kontrolu a jednoduchšiu orientáciu .
Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7 ponúkne internú pamäť s kapacitou 64 GB , pamäť RAM má kapacitu 4 GB alebo 6GB . Interná pamäť pôjde naďalej rozšíriť pomocou pamäťových kariet do veľkosti až 256 GB .

Samotnú kapitolu si rovnako zaslúžia chytré pero S Pen , ktoré prešlo mnohými vylepšeniami . Pohybom po texte sa napríklad ľahko preloží daný jazyk do vášho rodného jazyka , a to bez nutnosti čokoľvek kopírovať . Ľahšie bude tiež vytváranie rôznych poznámok z webových stránok a ďalších zdrojov . Hrot pera S Pen sa zmenšil na 0,7 milimetra , čo umožní dosiahnuť ešte tenších línií a tiež lepšiu presnosti .

Samsung Galaxy Note 7 má batériu s kapacitou 3 500 mAh , aj tak by sme sa mali dočkať aspoň jednodňové výdrže . Poteší tiež bezdrôtové nabíjanie a podpora rýchleho dobíjania . Radosť na tvárach vyčarí tiež odolnosť voči vode podľa certifikácie IP68 , novinka teda vydrží až 30 minút v hĺbke jedného a pol metra . Primárne fotoaparát má rozlíšenie 12 Mpx a poteší rovnaký snímač, ktorý debutoval u Samsungu Galaxy S7 , teda s technológiou Dual Pixels a špičkovými výkonmi . Nechýba samozrejme optická stabilizácia .

 

 
 

 

Samsung Galaxy Note 7 bude dostupný v Európe počnúc druhým septembrovým dňom , dobrou správou je , že v tento deň bude predaj zahájený aj na Slovensku. Dostupný bude v čiernej , striebornej a modro zlatej variante . Cena je zatiaľ tajomstvom.V zahraničí bude novinka dostupná za 850 dolárov , teda za cca 815 eur vrátane DPH .

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.